Maandag 27 mei 2019 gaat de eerste paal de grond in voor het Generaal Maczek Memorial

Deze belangrijke gebeurtenis, waaraan bijna 3 jaar van voorbereiding vooraf zijn gegaan, zal worden geopend door de heer Willem Krzeszewski, voorzitter Generaal Maczek Memorial, in het bijzijn van o.a. mevrouw Marianne de Bie, wethouder gemeente Breda en de heer Arend de Boer van Winters Bouw en Ontwikkeling.

Het slaan van de 1e paal zal om 11.45 uur plaatsvinden.

Aansluitend aan het programma van het slaan van de 1e paal zal er een tweede evenement plaatsvinden:
Ondertekening van de overeenkomst tussen het Generaal Maczek Museum en het Nationaal Museum uit Polen in het kader van de realisatie van een buitengewoon indrukwekkende multimediawand.

Speciaal hiervoor komen die dag de volgende heren naar Breda: de heer Jerzy Platajs van het Poolse Ministerie van Cultuur en de heer Robert Kostro directeur van het Museum van de Poolse Geschiedenis uit Warschau.